Filter

close
JASSEN

SHOP OP CATEGORIE

Een goede outdoorjas is niet alleen winddicht en/of waterdicht, maar ook ademend. Je wilt namelijk dat het transpiratievocht door de stof kan ontsnappen naar buiten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je kletsnat van het zweet word. 
Owney Outdoor biedt windstoppers, parka's, winterjassen, waterdichte regenjassen en softshell en fleece vesten. De jassen voelen niet zwaar, zitten heerlijk en zijn uitgerust met handige, verwijderbare zakken en snoep- en zakjes dispensers. Perfecte jassen voor wie er met de hond eropuit wil!

Alle Owney kleding bestellen wij rechtstreeks bij Owney (mits op voorraad). De levering is ca. 1 week. De kleding kan uiteraard ook afgehaald worden bij Run with Pride in Nijverdal.


GEBRUIK HET FILTER OM GERICHT TE ZOEKEN
Bezig met laden...
  • local_shipping SNELLE LEVERING
  • credit_card VEILIG & SNEL BETALEN
  • shopping_cart GRATIS VERZENDING V/A € 75,- IN NL


Onderhoud en was instructies voor waterdichte Owney jassen (geen softshell)

Om uw waterdichte Owney jas in topconditie te houden, en daarmee ook te zorgen dat ze kunnen "ventileren/ademen" alsmede wind en waterdicht blijven, dient u met een aantal zaken rekening houden in het gebruik van deze jassen.

Waterdichtheid
Alle jassen van Owney (behalve de softshell) hebben een buitenlaag die gemaakt is om regen en wind buiten te kunnen houden, maar wel voor een deel het vocht binnen de jas kwijt kunnen door het ademend / ventilerend vermogen. Dit wordt bereikt door een speciale coating die in- en op de buitenlaag van de jas is verwerkt. De jassen hebben in nieuwstaat een waterkolom van 10.000MM, en zijn hiermee 
compleet waterdicht in de regen en bestand tegen veel vormen van druk. Pas bij zeer hoge druk, zoals bijvoorbeeld langdurig zitten begint het materiaal te lekken. Water dat in en op de jas blijft staan, en dus niet weg kan moet vermeden worden, omdat uiteindelijk de druppeltjes naar binnen worden gedrukt. Verder is het van belang dat u controleert of alle ritsen goed dicht zitten (ook de ventilatie ritsen onder de oksels), en daarnaast ook alle klittenband goed aansluit en dus geen openingen zijn om water door naar binnen te laten komen op de ritsen of zakken.

Indien de jas na ontvangst toch niet waterdicht lijkt of blijkt te zijn, dan vernemen wij dat graag van u. Helaas kan dit een heel enkel keertje voorkomen en dat is natuurlijk vervelend. Wij helpen u graag om u zo snel mogelijk te voorzien van een vervangend exemplaar. Mocht de jas al een tijdje gedragen zijn, dan kunnen we u uiteraard ook helpen, vaak zal de jas dan wel worden onderzocht door Owney. In ieder geval kijken we hoe we in dit geval het beste kunnen helpen.


Was instructies
De jassen mogen maximaal op 30 graden worden gewassen, met een vloeibaar wasmiddel, speciaal geschikt voor outdoor producten. Absoluut geen waspoeder of wasverzachter gebruiken. Verder niet centrifugeren, daarmee wordt de betrouwbaarheid van het materiaal beschadigd. De jas mag niet worden gedroogd in een droger/droogtrommel. U dient de jas te laten uithangen om te drogen.
Voor de zekerheid kunt u de wasmachine van te voren leeg op een hoge temperatuur laten draaien zodat alle wasmiddel restanten zijn verdwenen, ook het bakje voor het wasmiddel moet compleet wasmiddel vrij zijn.

Na 5 tot 10 wasbeurten kan de beschermde coating mogelijk minder effectief zijn geworden, dan kan het beste een wasmiddel worden gebruikt die geschikt is voor het onderhouden van water en winddichte (outdoor) kleding, alsmede het behouden van het ventilerend vermogen van de jas. Hiermee zorgt u voor een verlengde levensduur van uw jas met alle fijne functies die deze Owney jassen bieden.

Indien de jas veelvuldig in (zware) regen wordt gedragen, kan de regen de coating ook minder effectief maken, omdat deze net als met een normale wasbeurt langzaam zal slijten. Hier voor kunt u de jas behandelen met een product wat de jassen waterdicht maakt. Was de jas enkel indien strikt noodzakelijk, zolang de jas nog waterdicht is, is het onnodig om herstellende producten te gebruiken.

Leest u ten alle tijde de wasinstructies goed die in de jas zijn aangebracht, het niet opvolgen van deze alsmede de instructies op de website kunnen uw jas beschadigen, en daarmee vervalt ook uw garantie.

Twijfelt of heeft u nog verdere vragen over het onderhoud van uw jas dan helpen we u graag over de telefoon, e-mail of via app.