Filter

close
HONDENSCHOENEN-&-BOOTIES

HONDENSCHOEN & BOOTIES
Webwinkel Keurmerk
Hondenschoenen of booties beschermen de voetzolen van de hond.
Schoenen en booties worden om veelvuldige redenen gebruikt. In de sneeuw om te voorkomen dat er geen sneeuw/ijs vorming tussen de tenen en onder de voetzolen komt te zitten. Tevens ter bescherming tegen strooizout en pekel. Ze worden ook gebruikt bij beschadigde voetzoelen en wanneer men wandelt of traint over verschillende ondergronden.

Booties worden veelvuldig gebruikt door mushers in de sneeuw en tijdens het sneeuwseizoen wanneer er bijv. wedstrijden zijn. Tevens worden booties ook ingezet bij het wandelen en trainen in de sneeuw of andere ondergronden, daarvoor zijn er verschillende type booties ontworpen. Ga je op pad met je hond voor bijv. een meerdaagse tocht, dan is een set booties zeker aanbevolen! Booties worden ook ingezet bij herstel van de poot/voetzool, om likken bij wonden of hechtingen te voorkomen

Houdt er rekening mee dat veelal de maat tussen de voor- en achterpoten kunnen afwijken.
 
Alle boots zijn leverbaar in verschillende maten.
*Honden met een lichte of roze voetzool hebben eerder bescherming nodig aan de voetzolen.

Verzorgingsproducten zoals potenbalsems, spray of suppelementen kun je hier ook vinden. 


 
Bezig met laden...
  • local_shipping SNELLE LEVERING
  • credit_card VEILIG & SNEL BETALEN
  • shopping_cart GRATIS VERZENDING V/A € 75,- IN NL

Maat opnemen

Zet de voorpoot van de hond op een vel papier. Til één voorpoot op en teken bij de andere poot de omtrek op papier. Meet daarna de afstand op het breedste punt.
Bij twijfel over de maat altijd een maat groter nemen!

Let op: Een bootie moet strak vastgezet worden anders zal de hond hem verliezen tijdens het lopen of rennen. Daarnaast ondervind de hond ook hinder als deze te los is vastgemaakt. Een goede manier om de bootie aan te trekken is om een soort vouw te maken aan de bovenzijde en daarbij te zorgen dat de onderzijde glad is. Dan zet je het klittenband strak aan.