Filter

close
HARNASSEN

Harnassen

Heb je een hond die trekt en je wilt daarmee gaan canicrossen of canitrailen, dan is een goed passend harnas erg belangrijk.
Een trekharnas verdeeld de druk tijdens het trekken gelijkmatig over het lichaam van de hond, heeft een correct trekpunt en zorgt dat de hond een maximale bewegingsvrijheid heeft.

Bij X-Back harnassen zoals de Sleddog Pro en de Polar Quest, krijgen wij nog wel eens te horen 'het harnas past niet'. In rust kruipt dit type harnas altijd wat op en kan daardoor te klein ogen.

Een trekharnas, ongeacht type of merk, sluit pas goed aan onder druk, d.w.z. je dient het harnas onder druk te zetten door stevig aan de kont-lijn (touwtje aan 't einde van 't harnas) te trekken. Zodra je deze stevig aantrekt zie je hoe het harnas zit onder druk, wat tijdens trekactiviteiten ook gebeurd. Je ziet dan ook gelijk hoe de zij-banden langs het lichaam lopen. Deze mogen onder druk niet achter de laatste rib komen, want dan drukt deze, tijdens trekactiveiten, in de weke delen. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op of maak gebruik van onze passervice.


Bezig met laden...
  • local_shipping SNELLE LEVERING
  • credit_card VEILIG & SNEL BETALEN
  • shopping_cart GRATIS VERZENDING V/A € 75,- IN NLDe merken die wij in ons assortiment hebben zijn heel bewust gekozen. 

Zowel onze visie als die van onze leveranciers is dat het welzijn van de hond voorop staat. Dus heel weloverwogen hebben wij gekozen voor merken die ook een achtergrond en/of samenwerking vanuit de sledehondensport hebben. Producten die eerst uitvoerig zijn getest op hoog niveau voordat ze op de markt kwamen. 

Onze producten worden niet in China vervaardigd maar door bedrijven in Europa die passie en kennis voor de sport hebben en zij garanderen kwaliteit en functionaliteit. 

Een goed harnas is niet stug en vormt zich na gebruik aan het lichaam van de hond. Laat de schouders vrij en geeft voldoende bewegingsvrijheid zonder enige belemmering.

 


 


Een duidelijke uitleg waar je op moet letten bij het aanmeten van een trekharnas.