Foto

Wij zijn Raymondo en Heidi en samen met ons gezin beoefenen wij de sledehondensport in al zijn facetten. Raymondo is musher en traint de honden zowel voor de kar, slee, de step als voor de bike. Hij neemt ook deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland. Al is dat de laatste jaren wat minder. Buiten het winterseizoen om is hij actief met canitrailen en canicrossen en neemt ook deel aan Dogsurvivals.
Ook onze drie kinderen zijn inmiddels actief met de honden en genieten ervan om samen met de honden hard te lopen of te steppen in het bos. 

In 2009/2010 zijn wij begonnen met het bedrijf Dogs Pride. Met Dogs Pride verzorgden wij sledehondentochten, demo’s en trainingen en lezingen in Nederland. Door uitloop van honden (ouderdom, ziekte, etc.) zijn wij daarmee gestopt. Het stond ons tegen om her en der honden aan te kopen om hiermee verder te gaan. Je moet namelijk eerste een team worden voordat je een team bent. En aangezien daar veel tijd en energie in zit, was dit bedrijfsmatig voor ons een no go.  Wel ontstond de behoefte en vraag naar sterk en kwalitatief goed materiaal. Er waren in die periode maar een handvol shops met dit specifieke materiaal. Vanuit die vraag zijn wij in 2011 begonnen met Run with Pride. In de eerste instantie met voer, lijnen en enkele trekharnassen. Materiaal waar wij bekend mee waren en waarvan wij zeker wisten dat de kwaliteit goed was. Doordat Heidi jarenlang in een dierenspeciaalzaak heeft gewerkt werd het assortiment al snel verder uitgebreid met supplementen, kvv, homeopathie, etc. 


Wij werden door Neewa benaderd met de vraag of wij interesse hadden in hun producten en reseller wilden worden. Wij vinden dat de kern van alle producten die wij in ons assortiment voeren, evenals het gehele productieproces van het materiaal, in het welzijn van het dier behoort te zijn. Daarnaast speelt een goede kwaliteit natuurlijk ook mee. Binnen twee weken stond er een grote doos met harnassen, halsbanden en lijnen in huis. Materiaal om te testen. Wij hebben de producten eerst zelf een winterseizoen intensief getest en zijn nadien in gesprek gegaan met Agripool. Dit heeft ertoe geleid dat wij nu officieel distributeur zijn van het merk Neewa® in de Benelux. Kwaliteitsproducten tegen reële prijzen

Inmiddels heeft het merk Neewa® terrein gewonnen in Nederland en Belgie. Wij zijn ook best trots als we bij evenementen de vele teams voorbij zien komen in de welbekende Neewa kleuren. 


Wij vinden het erg belangrijk dat onze producten van een zeer goede kwaliteit zijn, hierop hebben wij met o.a. het (slede)hondensport materiaal ook heel bewust gekozen voor leveranciers met een achtergrond of nauwe samenwerking in de (slede)hondensport wereld. Bij ons geen materiaal wat in China is geproduceerd, maar door leveranciers in de EU die met liefde en passie voor zowel de sport als de honden het materiaal hebben vervaardigd met als doel 'zowel mens als hond te laten samenwerken'.

Vanuit Dogs Pride leveren wij de Neewa® producten naar diverse verkooppunten in de Benelux. Ook hebben wij de site Neewa-Dogsports.com opgezet om de Neewa producten en de teams die wij sponsoren onder de aandacht te brengen. Met Neewa Dogsports sponsoren wij enkele hondenteams met Neewa producten, zij nemen deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland. Ook hebben wij (pas)materiaal beschikbaar gesteld voor enkele loopgroepen en bedrijven, speciaal voor hen die kennis willen maken met de hondensport. Allemaal enthousiaste mensen die hun passie en liefde voor hond(en) en de (diverse) hondensporten beoefenen en hun kennis willen delen. Dat is ook onze visie en daar houden wij van! Samenwerken en daarbij staat het welzijn voor de hond en het plezier samen altijd voorop!

In 2019 is ons persoonlijke verhaal, over ons gezin, onze honden en wat zij voor ons betekenen en betekend hebben, beschreven in het boek: Lieve Hond - wat doe je met me onder het kopje 'samen'.  Wij zijn vereerd dat wij hierin staan met ons persoonlijke verhaal en wat de honden ons geleerd hebben.

In 2021 zijn wij distributeur geworden van IMPETUSdog hondenspeelgoed. Sterk, duurzaam en hypoallergeen (trek) speelgoed voor honden.

Activiteiten en workshops organiseren deden wij al, kleinschalig. Maar in 2023 hebben we het groter aangepakt door een groot evenement op te zetten onder de naam CaniSport Events. Een evenement voor een ieder die kennis wil maken met de diverse hondensporten. Inmiddels zijn we al weer bezig met de voorbereiding voor de volgende editie! 


Met onze stand zijn wij ook aanwezig bij diverse evenementen, en als het even kan nemen we zelf ook deel een het evenement.
Wil je weten waar wij staan met onze stand? Bekijk dan onze
Agenda

Ook verzorgen wij trainingen. Raymondo is gecertificeerd stepinstructeur, hij geeft trainingen met de hond voor de step (gebruik trekkracht) en met de hond naast de step. Wanneer er weer workshops gepland staan, dan staan deze vermeld in onze Agenda op de website.

En ben je op zoek naar een goed harnas en wil je gebruik maken van de passervice?  Wij hebben binnen Nederland diverse paslocaties waarbij je samen met jouw hond kan komen passen. Deze kan je hier 
vinden>>