Orbiloc Safety Lights
De Orbiloc Safety Lights zijn robuuste en veelzijdige lampjes die voor veel doeleinden geschikt zijn. In de herfst of winter, wanneer het vroeg donker is, is het verstandig om goed zichtbaar met jouw hond op stap te gaan. De Orbiloc Safety Lights lenen zich daar uitstekend voor. Maar welke kleur past bij jullie? En hoe wil je de Safety Light bevestigen?

VACHT, OMGEVING & BEVESTIGING

Elke kleur heeft zijn voordelen, maar er zijn wel een aantal zaken waarbij je rekening moet houden met de keuze van de kleur.
Welke kleur je ook kiest, kijk ook naar de vacht van jouw hond. In principe geldt, hoe donkerder de vacht, hoe lichter de kleur van het veiligheidslampje. En hoe lichter de vacht, hoe donkerder de kleur lamp. Maar heeft jouw hond een dikke of lange vacht, dan kun je weer beter een lichte kleur nemen, zodat je beter zichtbaar bent.

Ook is de omgeving bepalend welke kleur je het beste kunt kiezen. In een landelijk gebied kun je het beste gaan voor kleuren die je niet vaak ziet in het verkeer, zoals de bijvoorbeeld de modekleuren.Hoe je de Safety Lights bevestigd is o.a. afhankelijk wat jouw hond draagt, een halsband of een harnas.
Of wellicht draag je de lamp liever aan de looplijn? Bekijk wat bij jullie past.


 

Maar je kan de Safety Lights ook voor jezelf gebruiken, zoals bijvoorbeeld aan een rugzak, om je arm tijdens het hardlopen of aan je fiets of tijdens het kamperen aan de tent.
Je kan de lampjes uitbreiden met bevestigingsmateriaal wat bij jou, of jouw hond, past.
Op de foto's hier boven of onder zie je een aantal opties.
De Orbiloc Safety Lights zijn beschikbaar in diverse kleuren, die zijn onderverdeeld in Signaal kleuren en Mode kleuren.
Elke kleur heeft zijn eigen eigenschappen. Twijfel je nog over de kleur? Wellicht kan de uitleg bij de kleuren helpen.SIGNAAL KLEUREN

Rood: De kleur rood trekt altijd de aandacht in het verkeer, omdat het wordt geassocieerd met stoppen en met noodgevallen. De kleur is ideaal om de aandacht te trekken, omdat je het van een grotere afstand kunt zien dan andere kleuren.

Geel: De kleur geel wordt door het mensenoog goed onderscheiden en is zeer goed zichtbaar bij mist. De kleur is bovendien zacht voor de ogen en dat maakt het ook fijn om naar te kijken tijdens wandelingen. Gele verlichting wordt ook gebruikt als waarschuwingssignaal en bij wegwerkzaamheden.

Groen: Groen licht zie je goed in het donker én in zonlicht. We zien deze kleur sowieso beter dan andere kleuren, met veel meer contrast, en veel mensen hebben de voorkeur voor deze kleur. Groene veiligheidslichtjes zijn een absolute musthave.

Blauw: Blauw licht wordt geassocieerd met politie, noodgevallen en ongevallen. Weggebruikers verminderen bij blauw licht hun snelheid en daardoor kan de kleur ongelukken voorkomen. Blauw licht zie je niet veel op straat, wat het extra opvallend maakt. 

Wit: Deze kleur lichten is vergelijkbaar met koplampen van auto’s en fietsen. Tegenliggers kunnen daardoor bij een hond met een witte Safety Light denken dat er een hardloper of fietser aankomt. Wit licht is handig voor honden met lange haren of een dikke vacht. Je kunt het licht bovendien gebruiken als zaklamp.MODE KLEUREN

Paars: De kleur paars is een mix van de kleuren rood en blauw. Paars licht oogt elegant en modern en het is een veelzijdige kleur die je goed kunt combineren met verschillende kleuren halsbanden en tuigen.

Turquoise: De kleur turquoise is een mix van de kleuren blauw en groen. Het laat denken aan de kleur van de oceaan en is een goede genderneutrale kleur die modern oogt en opvallend is voor tegenliggers.

Roze: De kleur roze is een mix van paars en rood en wordt vaak gelinkt aan iets dat zoet is. Het staat voor passie, plezier en energie en kan een mooie, kleurrijke toevoeging zijn aan een vrolijke hondenjas, hondenriem of hondentuig.

Amber: De kleur amber is helder en warm en een mix van geel en oranje. Prachtig om te zien in de herfst, vooral bij een donkere, diepbruine hondenvacht.

Dark: Een donker licht oogt minimalistisch, futuristisch en stijlvol. De donkere veiligheidslampjes van Orbiloc hebben bovendien een xenon-achtig wit licht dat je ook bij auto’s vaak terugziet – ze zijn dus superveilig. Ze zijn ook goed zichtbaar bij honden met een lange of dikke vacht

 
  Run with Pride     15-11-2022 15:42     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn gebruikt Run with Pride cookies
Accepteer geselecteerde cookies