HEREN-JASSEN

Heren jassen

Alle Owney producten worden binnen enkele dagen (mits op voorraad) na bestelling bij de leverancier direct verzonden.  Uiteraard kunnen de producten ook worden afgehaald bij Run with Pride.
Bezig met laden...


Onderhoud en wasinstructie voor waterdichte Owney jassen (geen softshell)

Om uw waterdichte Owney jas in goed conditie te houden en daarmee ook te zorgen dat ze kunnen ventileren/ademen, almede wind- en waterdicht blijven, moet u met een aantal zaken rekening houden.

Waterdichtheid
Alle jassen van Owney, behoudens de softshell, hebben een buitenlaag die gemaakt is om reken en wind buiten te houden, maar wel voor een deel het vocht binnen in de jas kwijt kunnen door het ademen/ventilerend vermogen. Dit wordt bereikt door een speciale coating wat in- en op de buitenlaag van de jas verwerkt.

De jassen hebben in nieuwstaat een waterkolom van 10.000MM en zijn hiermee compleet waterdicht in de regen en zijn bestand tegen vele vormen van druk. Pas bij zeer grote druk van bijv. langdurig zitten, begint het materiaal te lekken. Water dat in- en op de jas blijft staan, en dus niet weg kan, moet vermeden worden, daar uiteindelijk de druppeltjes naar binnen worden gedrukt.

Verder is het van belang dat u controleert of alle ritsen goed dicht zitten - ook de ventilatie ritsen onder de oksels - en alle klittenband. Zodat er geen openingen zijn waar het water door naar binnen kan gaan.

Wasinstructie
De jassen mogen max. op 30 graden worden gewassen met een vloeibaar wasmiddel speciaal voor outdoor producten. Gebruik absoluut geen waspoeder of verzachter. Ook niet centrifugeren, daarmee kan men de betrouwbaarheid van het materiaal beschadigen. Ook niet drogen in een droger/trommel.. enkel uithangen en laten drogen.
Voor de zekerheid kan men de wasmachine van te voren (leeg) op een hoge temperatuur laten draaien zodast alle restanten wasmiddelen verdwenen zijn, ook het bakje voor het wasmiddel moet schoon en wasmiddelvrij zijn.

Na 5 of 10 wasbeurten kan de beschermende coating mogelijk minder effectief zijn geworden, dan kan het beste een wasmiddel worden gebruikt die geschikt is voor het onderhouden van water- en winddichte kleding, alsmede het behouden van het ventilerend vermogen van de jas. 

Lees ten alle tijde de wasinstructies goed die te vinden zijn in de jas. Het  niet opvolgen van deze alsmede de instructies op de website kunnen de jas beschadigen, en daarmee vervalt ook de garantie.