WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
 


Canicross is hardlopen met je hond, een geweldige teamsport! Het komt oorspronkelijk uit Canada, daar worden de sledehonden in de zomer met deze sport in conditie gehouden. Je hond draagt een goed passend tuig en jij een comfortabele heupgordel. Jij en je hond zijn met elkaar verbonden d.m.v. een verende (elastische) lijn die 1.5 / 2 meter lang is. Het is optimaal wanneer je hond zo fanatiek is dat hij voor je loopt en trekt, maar het is ook toegestaan dat de hond naast je mee rent. Wat niet mag is dat jij de hond op sleeptouw meeneemt zodat hij achter je aanrent. Canicross gebeurt vooral op een zachte ondergrond in verband met de demping voor de baas en om de voetzolen van je hond te beschermen

Wat heb je nodig? scrol naar beneden voor meer informatie


Weergave:


Bezig met laden...
IKZI Led Armband

IKZI Led Armband

Handige led armband voor goede zichtbaarheid

5,95*

8%
Ring met haak

Ring met haak

Handige ring met haak om uw materiaal bij elkaar te houden en op te bergen.

1,60

1,48*


Hardlopen met je hond is plezier voor twee!
De hond moet het leuk vinden om te trekken. Voor een aantal mensen die bijvoorbeeld aan gehoorzaamheidstraining doen, is het uit den boze dat de hond trekt. Het is daarom een pre dat de hond leert dat als hij een halsband draagt, hij netjes naast je moet lopen en dat als hij een tuig draagt hij mag trekken. Als de hond dan goed trekt, kun je hem goed aanmoedigen met een stemcommando, bijvoorbeeld: go go. Je geeft dan aan dat het oké is dat hij aan de lijn trekt. Daarbij is het ook erg handig dat je bij ieder kruispunt of hoek die je in het parcours neemt, aangeeft of hij links of rechts moet gaan. Je hond de commando's “Stop of Wacht” leren raden we je zeker aan, want je zult toch echt een keer moeten stoppen!

Canicrossen is een sport voor iedereen. De één wil graag aan wedstrijden deelnemen en de ander beleeft plezier aan het recreatief crossen. Voor ieder wat wils! Van belang is dat er een basis is wat betreft het hardlopen. Men moet dan denken aan een half uur of vijf kilometer hardlopen.
Waarom? Ondanks dat je hond je voorttrekt moet je natuurlijk zelf ook werk verzetten. De topsnelheden die tijdens een ronde Canicross geklokt worden, kunnen oplopen tot wel 22 kilometer per uur bij een wedstrijdloper en 12 kilometer per uur bij een recreatieve loper. Een basisconditie is dus zeker handig! 

Wat heb ik nodig?
Naast goede hardloopschoenen en sportkleding hebt u enkel een heupgordel, een elastische lijn en een harnas voor de hond nodig.
 
Heupgordel: Wij hebben diverse heupgordels in ons assortiment. Een veel gebruikte recreatieve canicross gordel is de Dog Trekking Belt. Heb je een enthousiaste hond die hard trekt, dan is het raadzaam dat de gordel laag, rond billen/heupen, wordt gedragen om de onderrug te ontzien. Een goed voorbeeld daarvan is de Neewa Canicross Belt.  Belangrijk bij de keuze van een heupgordel is dat u hier tijdens het (hard)lopen geen hinder van ondervind. De gordels in ons assortiment lenen zich ook uitstekend voor een lange wandeling om handsfree te wandelen.
 
Elastische lijn: De elastische lijn heeft als functie dat deze de schokken tijdens het rennen opvangt, wat zowel prettig voor u als voor de hond is. Er zijn tegenwoordig diverse elastische lijnen verkrijgbaar. Welbekende elastische lijnen zijn de PE lijnen, zoals de Elastische PE lijn, musketon/musketon en de Elastische PE lijn,. Wilt u de lijn ook kunnen afkoppelen om ‘normaal’ met de hond te kunnen wandelen, dan is de Canicross lijn met rubber handvat een aanrader.  Nieuw in ons assortiment is de Racing Tug Line, een flexibele, lichte elastische lijn van tunnelband (zacht, zonder harde randen). Deze is er in 1.5 en 2 meter en voor deelname aan Canicross wedstrijden hebt u de 1,5 m lijn nodig!
 
Canicross/trekharnas: Een goed passend harnas belemmert de beweging en de ademhaling van de hond niet en mag nimmer knellen of schuren. Er zijn diverse soorten harnassen verkrijgbaar. Het trekharnas, zoals we die bijvoorbeeld ook kennen bij poolhonden zorgt voor een goede verdeling van de trekkracht en het trekpunt ligt daarbij ook op de achterhand. Het X-Back harnas of het Sled Pro harnas zijn daar mooie voorbeelden van. Tegenwoordig zijn er ook harnassen die men kan afstellen op de hond, zoals het Adjustable Racing Harnas. Bij al deze harnassen ligt het trekpunt op de achterhand. Nieuw is het Running Harnas, deze is af te stellen op de hond en is gevoerd op de delen waar druk op staat tijdens het rennen. Dit harnas is geschikt voor Canicross (recreatief) maar ook als fiets, wandel of step harnas (naast de step!).
 

Canicross is een snel groeiende sport in Nederland en open gesteld voor alle honden, groot, klein, ras of geen ras. 

Hebt u het juiste materiaal gevonden voor uw hond of twijfelt u nog? Het is ook mogelijk om langs te komen met uw honden om het materiaal zelf vast te houden en te passen. Is afstand het probleem? Dan bieden wij ook een passervice. 

Neem bij vragen gerust contact op, wij helpen u graag verder!

Canicross Loopgroepen
In Nederland zijn heel wat loopgroepen waarbij je gratis kan mee trainen. Ook hoef je nergens lid van te worden en kan je vaak zo aansluiten.

Wil je weten of er loopgroepen bij jou in de buurt zijn? Zie Canicross Loopgroepen
 

 


| Meer

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn gebruikt Run with Pride cookies